Plíseň na zdi?

Reklama
MG Marta Gabrišová @marta.gabrisova před 10 roky15.09.2013 17:18:00
Plíseň na zdi?

Dobrý den,
koupili jsme starší podsklepený dům. Při odstranění malby jsme v kuchyni na štuku objevili černé zabarvení. Přes původní malbu žádná plíseň neprostupovala, v domě není cítit, rohy krom jednoho jsou suché. Černá barva je sytější, pokud je zeď vlhká, při zaschnutí odstín bledne, nejvíce je jí dole, čím výše ke stropu, tím černá slábne. Nemáme jistotu v tom, zda jde opravdu o plíseň, poznáte to někdo z fotografií?

Dům je podsklepený, hydroizolace dělaná postaru tér papírem, jedna vrstva na úrovni země, druhá pod místnostmi. Černá barva je nejen na obvodových zdech, ale také na zdech, které sousedí s vytápěnými místnostmi. Ve druhé místnosti je ta samá zeď normálně bílá. Pokud by to nebyla plíseň, nevíte o co by se mohlo jednat?

Kuchyň je v části domu, který není zateplený, je situována na jihozápad, sousední jihovýchodní pokoj takový problém nemá. Můžete někdo poradit, zda se opravdu jedná o plíseň, případně doporučit místo kam se dá vzorek odnést a kde to bezpečně zjistí? V domě jsme na jiném místě plíseň objevili, pod mikroskopem byla patrná její struktura, ale tohle vypadá úplně jinak. Tak si nejsme jistí, co to může být.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.