větrání sklepa

Reklama
KS Karli Snake @karli.snake před 10 roky19.09.2013 02:29:00
větrání sklepa

Dobrý den, v podsklepeném rodinném domě se během červnových povodní objevila ve sklepě vzlínající voda - dům stojí v místě s vysokou hladinou spodní vody, a ač je jinak dobře izolován, v těchto extrémních případech se vzhkost objevi. V horkém létě jsem chtěla větrat, abyse vlhkost vyvětrala, a objevila se konzovaná voda a plíseň i v jinak suchých částech sklepa. Už jsem si tady trochu načetla něco o rosném bodu a tak, ale přesto prosím polopatycky - jak se tedy má správně odvětrávat sklep? V jedné místnosti sklepa jsou "průdušná" okna (taková ta sklepní), místnosti bez oken mají paivní odvětrávání pomoci šachtiček, které ústí na fasádu domu. Omlouvám se odborníkům, ale nevim, jak zda se ty veci takto odborne jmenují. Hraje pak roli pri vetrani, zda je jejich vývod na jižní a tedy v létě slunecnou stranu, nebo na severni stranu?
Dekuji za rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.