Velikost překladů a ZB Věnec

Rubriky:

Reklama
Velikost překladů a ZB Věnec

Ahoj, poradíte mi někdo??? Stavím RD bungalov s vazníkovou střechou, sklon 22°, krytina Röben, dům má půdorys 15*15m s vysunutou terasou, která bude zastřešena, o rozměru 7,2x3,5 m. V projektu nemám velikost nosných překladů nad otvorem do garáže, ten je velký 505 cm a nevím jak mám vyřešit tu terasu, tam mám v rozích nosné ŽB sloupy 40*40 cm, ty mají mezi sebou rozpětí 6,5m.

Moje řešení: Nad garáž bych dal ocelové profily I 240, a to dva vedle sebe a na ně bych udělal ŽB věnec, nevím zda ten profil 240 není zbytečně moc předimenzovaný???

Terasu jsem vymyslel, ale nevím zda to půjde? Udělal BYCH DŘEVĚNÉ BEDNĚNÍ ZÁROVEN Z ŽB VĚNCEM A DO KTERÉHO BYCH UDĚLAL ARMATURU Z ROFORU 20 MM, S TŘMÍNKY PO 30 CM, VYSTUŽENÉ PEVNĚJŠÍM BETONEM ASPOŇ B25. Ale nevím zda to udrží ten tlak v ohybu, v délce 6,5m který vzniká mezi sloupy? Prosím o rozumnou radu. A předem děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.