Hluk čerpadlaDobrý den,
mám novostavbu RD, kde mi topení dělala firma Novotný se špatným výsledkem. Kotel baxi 24 kw kondezační systém topení podlahovka vs radiátory, z kotle vede trubka průměr 25 mm jako páteřní trasa. Po 5 metrech je odbočka do obýváku a kuchyně, která je dlouhá cca 5,5 m, průměr potrubí je 18 mm. Firma mi namotala do obýváku s kuchyní podlahové topení ALpex 16 mm, namotala dva okruhy na celkové ploše 42 m2 čímž délka okruhu jistě přesahovala 120 m. Na konec okruhu osadili RTL ventily a podle firmy hotovo, to musí přece topit. Problém byl v tom, že voda tekla spíše do radiátorů (cesta nejmenšího odporu) a do podlahovky vlivem velkého odporu moc nenatekla, čímž jsem měl průtok v podlahovce 0,5l/min tj. podlahovka netopila. Nakonec jsem se po 3 letech dohadování s firmou naštval a vystěhoval obyvák, rozbil 1 m2 podlahy, vysekal otvor pro mísící sadu a sám si nainstaloval mísící sadu. Průtok mám nyní 2,5 l / min. což už je super. Problém je ten že mi píská čerpadlo. V kotli je čerpadlo grundfoss UPS 15-60, na mísící sadě je WILO RS 25/4. Čerpadlo v kotli je na III. stupní. Čerpadlo v mísící sadě je na I. stupní. Pokud to mám takto nepíská to. Pokud dám čerpadlo v mísící sadě na II. nebo III. stupen píská to. Píská to i když zavřu výstupy do podlahovky. Píská to i když otevřu diferenční ventil na plno. Píská to i když zavřu všechny radiátory a tlačím vodu kotlovým čerpadlem do mísící sady. Píská to i když dám kotlové čerpadlo na II. nebo I. stupen. Myslel jsem si že čerpadlo WILO kavituje, udělal jsem pokus, zavřel jsem všechny radiátory, čerpadlo v kotli na III. stupen, čerpadlo wilo II. stupen. Diferenční ventil otevřen i zavřen, stále to píská. Čerpadlo v kotli je silnější, čerpadlo wilo je slabší. Musím to mít na I. stupni, pak to téměř nepíská ale mám průtok 1,5l /min. Mám koupit nové čerpadlo??? Pro představu přiložím foto mísící sady....