Hluk čerpadla

Rubriky:

Reklama
Hluk čerpadla

Dobrý den,

mám novostavbu RD, kde mi topení dělala firma Novotný se špatným výsledkem. Kotel baxi 24 kw kondezační systém topení podlahovka vs radiátory, z kotle vede trubka průměr 25 mm jako páteřní trasa. Po 5 metrech je odbočka do obýváku a kuchyně, která je dlouhá cca 5,5 m, průměr potrubí je 18 mm. Firma mi namotala do obýváku s kuchyní podlahové topení ALpex 16 mm, namotala dva okruhy na celkové ploše 42 m2 čímž délka okruhu jistě přesahovala 120 m. Na konec okruhu osadili RTL ventily a podle firmy hotovo, to musí přece topit. Problém byl v tom, že voda tekla spíše do radiátorů (cesta nejmenšího odporu) a do podlahovky vlivem velkého odporu moc nenatekla, čímž jsem měl průtok v podlahovce 0,5l/min tj. podlahovka netopila. Nakonec jsem se po 3 letech dohadování s firmou naštval a vystěhoval obyvák, rozbil 1 m2 podlahy, vysekal otvor pro mísící sadu a sám si nainstaloval mísící sadu. Průtok mám nyní 2,5 l / min. což už je super. Problém je ten že mi píská čerpadlo. V kotli je čerpadlo grundfoss UPS 15-60, na mísící sadě je WILO RS 25/4. Čerpadlo v kotli je na III. stupní. Čerpadlo v mísící sadě je na I. stupní. Pokud to mám takto nepíská to. Pokud dám čerpadlo v mísící sadě na II. nebo III. stupen píská to. Píská to i když zavřu výstupy do podlahovky. Píská to i když otevřu diferenční ventil na plno. Píská to i když zavřu všechny radiátory a tlačím vodu kotlovým čerpadlem do mísící sady. Píská to i když dám kotlové čerpadlo na II. nebo I. stupen. Myslel jsem si že čerpadlo WILO kavituje, udělal jsem pokus, zavřel jsem všechny radiátory, čerpadlo v kotli na III. stupen, čerpadlo wilo II. stupen. Diferenční ventil otevřen i zavřen, stále to píská. Čerpadlo v kotli je silnější, čerpadlo wilo je slabší. Musím to mít na I. stupni, pak to téměř nepíská ale mám průtok 1,5l /min. Mám koupit nové čerpadlo??? Pro představu přiložím foto mísící sady....

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

42 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.