Řízení kotle - radiátory vs. podlahovka

Reklama
Řízení kotle - radiátory vs. podlahovka

Dobrý den, prosím o radu od poučených laiků i profesionálů. Dva roky obývám malý jednopatrový rodinný dům s plynovým kotlem Immergas Eolo Star 24W řízeným pokojovým termostatem BPT37. Termostat mám v dětském pokoji v patře s dvěma radiátory. (celkově v domě 6 radiátorů) Používám na termostatu IP regulaci s předčasným startem a funguje to přesně tak jak potřebuji v pokojích kde jsou radiátory. Problém je v obývacím pokoji (cca 35m2 plochy) s pouze podlahovým vytápěním. (mám zde i přípravu na připojení radiátoru, ale ten zatím nechci instalovat). Při současných teplotách (-2 až +15) a řízení termostatem s denním programem kotel spíná málo a tím pádem je podlahovka studená.Možné řešení mi zatím jen teoreticky navrhl servisák kotle: další řízení kotle, které v pravidelných (nastavitelných) intervalech spustí kotel a uzavře samostatnou větev na radiátory, tak abych hlavně v noci a dopoledne pravidelně dodával podlahovce potřebné teplo - to vše při zachování řízení pokojovým termostatem pro radiátory. Museli by se vyřešit kolizní stavy kdy příjdou protichůdné příkazy z dvou zdrojů řízení, ale pro začátek můžete mi doporučit typ druhého časovače (ne termostatu, mám v pokoji kamna, které často používám) a ventilu, který by mohl uzavírat větev radiátorů na základě impulsu od časovače. Popř. jiné řešení? Předem děkuji za odpovědi. Další info: topím na 50°C na kotli (stačí to celou zimu), podlahovka nemá vlastní čerpadlo, ani směšovací ventil jen RTL ventil na zpátečce.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

12 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.