Řízení kotle - radiátory vs. podlahovkaDobrý den, prosím o radu od poučených laiků i profesionálů. Dva roky obývám malý jednopatrový rodinný dům s plynovým kotlem Immergas Eolo Star 24W řízeným pokojovým termostatem BPT37. Termostat mám v dětském pokoji v patře s dvěma radiátory. (celkově v domě 6 radiátorů) Používám na termostatu IP regulaci s předčasným startem a funguje to přesně tak jak potřebuji v pokojích kde jsou radiátory. Problém je v obývacím pokoji (cca 35m2 plochy) s pouze podlahovým vytápěním. (mám zde i přípravu na připojení radiátoru, ale ten zatím nechci instalovat). Při současných teplotách (-2 až +15) a řízení termostatem s denním programem kotel spíná málo a tím pádem je podlahovka studená.Možné řešení mi zatím jen teoreticky navrhl servisák kotle: další řízení kotle, které v pravidelných (nastavitelných) intervalech spustí kotel a uzavře samostatnou větev na radiátory, tak abych hlavně v noci a dopoledne pravidelně dodával podlahovce potřebné teplo - to vše při zachování řízení pokojovým termostatem pro radiátory. Museli by se vyřešit kolizní stavy kdy příjdou protichůdné příkazy z dvou zdrojů řízení, ale pro začátek můžete mi doporučit typ druhého časovače (ne termostatu, mám v pokoji kamna, které často používám) a ventilu, který by mohl uzavírat větev radiátorů na základě impulsu od časovače. Popř. jiné řešení? Předem děkuji za odpovědi. Další info: topím na 50°C na kotli (stačí to celou zimu), podlahovka nemá vlastní čerpadlo, ani směšovací ventil jen RTL ventil na zpátečce.