Skladba suché podlahy s PVCZdravím, potřeboval bych radu jak navrhnout skladbu suché podlahy v 2NP novostavby RD (cca 66 m2). V 1NP je elektrické podlahové topení s anhydritem tl 35 mm, pod kabely je 22 cm polystyrenu. V 2NP je navržena podlaha tl. 100 mm s použitím anyhdritu. V 1NP už normálně bydlíme a nerad bych lil do 2NP tolik vody s anhydritem.
Skladeb na suchou podlahu jsem několik našel, ale u skladeb které mi vyhovovaly byla jako podlahová krytina laminátová podlaha. U nás bude PVC. U skladeb které jsem našel byly kabely buď v lepidle a na tom dlažba nebo na kabelech (rohožích) bylo lamino. Obe tyto podlahy nejsou tak citlivé na prokreslení kabelů. u PVC musí být absolutní rovina, proto nad kabely musí, dle mého, přijít nějaká deska.
Skladba podlahy by dle mých představ měla být.
- PVC + lepidlo
- ? nějaká deska - Durélis?
- elektrické topné kabely vč. příchytek
- ? opět deska ?
- tepelná izolace
- podsyp na vyrovnání (stropy jsou předpjaté panely a každý je jinak předpjatý a rozdíl mezi sousedními je klidně 2 cm)
Horní deska by ležela přímo na kabelech nebo je nutné použití např nařezaných překližek, aby mezi deskami vznikl prostor např. 1 cm a kabely měli prostor?
Potom mě napadla další varianta, kde by se místo anhydritu použil nějaký zásyp?
skladba:
- PVC + lepidlo
- deska
- zásyp, např. 4-5 cm a v něm topné kabely
- folie
- tepelná izolace
Děkuji za odpověď