Regulátor komínového ťahu PolmarDobrý den. Predom chcem podakovať za názory ludom,ktorí mi písali na velmi vela otázok,ale nakolko som sa popálil dávam aj ostatným vzorový príklad. Neviem ako vy, ale mám starší rodinný dom, kde komín bol murovaný do výšky 8m. Priemer komína bol 20cm,a na komín je napojený splynovací kotol Rojek. Predom upozornujem,že udržba bola pravidelná ako komína,tak aj kotla. Nalakomil som sa, že distributor pre polsku firmu Polmar ukazoval samé výhody tohto regulátora. Avšak od namontovania problem nastal až tohto roku. Nakolko komín nebol vložkovaný, začali sa mi brzdiť spaliny z kotla a nadstrešnu časť komína zalepili,skor poradne zadechtovali. Snažil som sa to čistiť všetkym možným a dostupným, ale to čo som zistil,chcem upozorniť všetkých. Tri roky som si myslel,že je to prospešná vec,ale to čo som ušetril na palive,som musel tento rok vraziť do komína. Bolo nemilé prekvapenie. Dech v komíne sa začal zvačšovať až tak,že priemer 20 cm,zužil tak na 5 až 10cm. Musel som dať komín vyfrézovať, vyvložkovať,skrátka celý dať do poriadku.Preto chcem upozorniť aj ostatných,nelakomte sa na polské somariny,ktoré vám zničia komín.Lepšie je neušetriť na palive,ale vraziť peniaze do veci,ktoré chránia kotol a komín. Teraz je komín opravený a ťah ma taký, že v kotli mám turbulátory a počuť,ako ťahá splodiny von. Takže ma mrzí,ked niekto nadáva,že Rojek kotle su nanič. Su perfektné,a to,že ked kotol dymý cez ružicu von,len upozornuje,že nie je niečo v poriadku s komínom.