Jakou fasádu ...

Rubriky:

Reklama
Jakou fasádu ...

Dobrý den,
prosím Vás o radu. Dům mám postavený z Thermomuru (EPS 100) a na tento systém jsem ještě přes PUR lepidlo přilepil EPS (F) 70 v tloušťce 10 cm. Celkově mám tedy skladbu EPS 15cm +beton 15cm+ EPS 10 cm.
Dotazy zní:
1) EPS 70F jsem na Thermomur pouze lepil, nekotvil )4 řady "housenek" přes PUR pěnu určenou na EPS -> je nutné kotvení? (zkoušel jsem to odlepit a nakonec jsem si musel vzít lopatu,abych to vůbec odtrhl)
2) Zatím mám lepidlo s perlinkou, teď přemýšlím co za fasádu. Vzhledem k tomu,že jsem nekotvil a pouze lepil nabízí se pouze probarvená omítka,ale co třeba použití imitace cihel (pásky Izoflex)?
3)Barva fasády určuje taky absorbci "tepla" ze slunce nebo jí alespoň ovlivňuje, můžu mít problémy s tmavší fasádou (ať pouze probarvenou či lepenou z imitace cihel)

Dotazy jsou trochu hloupé vzhledem k tomu, že se radím až potom co jsem natáhl perlinku a lepidlo na zateplení bez kotvení.
Ale díky za postřehy.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

11 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.