Rekonstrukce malého bytu - topení a skladba podlahy

Reklama
Rekonstrukce malého bytu - topení a skladba podlahy

Zdravím,
kompletně rekonstruuji byt 55 m2 ve třetím patře činžovního domu v Praze bez speciálního zateplení, okna nová, dřevěná, dvojskla. 2 pokoje, mezi nimi koupelna a chodba, záchod a malá lodžie (neodborně zasklená). Orientace oken jeden pokoj na východ, druhý na západ. Nad, pod, na jedné straně bytu další byty, z druhé strany další činžovní dům. Stropy ve výšce 3 m.

Rozhoduji se jake zvolit topeni - k bytu je zaveden plyn, bez plynomeru, v byte jsou vafky a stara karma.

Nejvíce se mi zamlouvá podlahové topení, vzhledem k velikosti bytu spíše elektrické - nižší pořizovací náklady. Podlaha v pokojích je prkenná, prkna budu vytrhávat, protože vržou, pod prkny jsou dřevěné polštáře ve škváře, pod ní betonový strop. V chodbě a koupelně betonová podlaha.

Varianty podlahy mi vycházejí 2 - odstranit polštáře a trochu škváry, na ní dát 3 cm EPS a topné kabely zalít 4.5 cm anhydritem - problém je malá podlahová plocha, takže anhydrit bude vycházet poměrně draho - zatím mám jedinou nabídku na 22 000 Kč za 40 m2 (2 pokoje) anhydritu na připravený podklad.
Není problém dát EPS na škváru?

Druhá varianta jsou OSB desky a na ně topné folie a na ně přímo plovoucí, nebo dřevěná podlaha.

V chodbě, na záchodě a koupelně by se v obou variantách použily elektrické topné rohože.

Další varianta je bez podlahového topení - záklop OSB desky, na to podlaha a topení buď přímotopy, nebo plynem, od plynu mě odrazují vstupní náklady, roční revize a drahý tarif na ostatní elektřinu.

Co byste mi doporučily, nebráním se dalším nápadům ať už co se týče skladby podlahy, nebo topení.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

32 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.