Mám na h...o kotelnu-příčka a podlaha

Reklama
Mám na h...o kotelnu-příčka a podlaha

Dobrý den. Omlouvám se za hrubost v nadpisu, ale ještě ze mě uplně nevypršelo rozhořčení z dnešního pokusu o pracovní den. Čili mám byt ve starší bytovce odhadem tak z 50 let, byt sám už na tom začíná být celkem dobře, teď jsem se vrhl na sklep, ve kterém bude umístěn plynový kotel na vytápění a quadrica na ohřev vody (defacto plynový bojler). Po vybourání příčky, která místnost přepažovala vedví jsem vyboural i komplet celou přizdívku, za kterou se nacházela dutina s odpadním potrubím. Dutina byla velikosti v ploše asi 0,7 x 2 m. Čili mi teď ve sklepě vznikla krásná atika těchto rozměrů, do které bych milerád umístil kotel a bojler, aby mi ve sklípku zabírali co nejméně místa. Problém numero uno, nastal příčkou v dutině, která jest pouze z neomítnutých cihel. Plán srovnat omítkou shořel jakpapír hned po zjištění, že to letí o minimálně o 5 cm do všech světových stran na metru! Plán B dozdít pětkou porfixem taky nevyšel uplně podle plánu :D Co si myslíte o tom, kdybych to jednoduše dolepil třeba pětkou EPS + lepidlo s perlinou? Bude to něco proti něčemu, když u toho bude stát kotel a jak je to s umisťováním zásuvek do EPS? Jinak problem číslo dvě. V té bývalé dutině není podlaha vylitá betonem, rovnou rostlý terén, po krátkém průzkumu sem zjistil, že celý sklep je jen 10 cm betonu rovnou na hlínu, bez štěrku, izolace, prostě nic. Čili má cenu to řešit, nebo se na to mám vybonout? Podlaha sklepa je cca 170 cm pod úrovní terénu. Nějak mě nenapadá žádný druh hydroizolac, který by v tomto případě dával smysl. Maximálně to vykopat a dát něco štěrku, polystyren a pak beton. Ale tím si pomůžu tak maximálně k teplejší podlaze, což ve sklepě asi není uplně nutno. Rád dělám věci jen jednou. Díky.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.