Dobrý den,
čekají nás instalave vody odpadů a elektřiny. Původně jsem měl naplánované TČ v technické místnosti ale nakonec jsem se rozhodl že ho přemístím do garáže, kde je více prostoru. Zajímalo by mě, jak velkou akumulační nádrž bych potřeboval, pokud použiju TČ o výkonu 4-5kW? V domě s podlahovou plochou cca 200m2 s podlahovým vytápěním s celkovými ztrátami objektu cca 4-5kW. Nejprve jsem si myslel že aku nádrž nebude potřeba, ale prý je nutné aku nádrž použít z důvodu ochrany TČ - aby se tzv. nezacyklilo. Bude stačit nádrž 400l ?
Má vůbec smysl pomocí tepelného čerpadla ohřívat TUV ?
Líbí se mi řešení, co jsem našel na webu. Na obrázku to vypadá, že je tzv vše v jednom. Soláry bych do budoucna chtěl samozřejmě také.
Jestli je to otázka na mně, tak já jsem zapojil 300l aku nádrž. Typ už nevím ale jedná se o 300l ohřívač Dražice, do…
před 7 roky
Dobrý den. Zajímalo by mně jak jste nakonec topení zrealizoval? Řeším stejné dilema čerpadlo země/voda 5.9kW. TZ domu…
před 7 roky
Též si myslím, že tento zásobník není pro vás úplně to pravé ořechové (potřeboval byste nějaký vnořený pro ohřev TUV)…
před 11 roky
8 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení