Ogniwo - polský kotel, zkušenosti majitelů

Reklama
MJ Michal Janků @michal.janku před 10 roky24.10.2013 09:27:00
Ogniwo - polský kotel, zkušenosti majitelů

Dobrý den, v současné době topím v kotli Slokov, což je velice dobrý kotel, přesto doba poněkud pokročila a rád bych si také užil trošku komfortu v zimním období.
A proto jsem začal pokukovat po automatech. Hodně jsem toho pročetl, tady i jinde. Prvně jsem se díval po přestavbách, jenže mi došlo, že pořád budu mít starý kotel, který je dvacet let v provozu.
Naše automatické kotle - tím myslím české, jsou možná dobré, jenže cena je trošku jinde. Proto jsem se podíval do Polska jako asi hodně z nás. A velice mě zaujal tento polský výobek: http://www.ekologicke-kotle.cz/ekologick…

Protože jsem celkem technický typ, na první pohled mě dostalo ovládání po internetu, což mají opravdu velice propracované. Dále používají jednotku, která na základě teploměru v komíně a nějakém algoritmu sama nastavuje podávání paliva, pauzy a procenta ventilátoru, ano ventilátor zřejmě mění otáčky dle potřeby což se mi zdá jako vcelku logické, lepší než přivírat nějakou clonku a nebo stát v kotelně a měnit časy podávání a prodlev jak se tu hodně řeší.
Když se podívám na jejich mapu https://esterownik.pl/mapa-sterownikow online připojené kotle jsou vidět i v české republice, hlavně kolem Ostravy. Také jsem našel vyjádření o kontrole kde dovozci mylně uváděli, že vyhovuje i na naši kotlíkovu dotaci, jenže tam byl problém, že v Polsku je cetifikován na černé uhlí a u nás by fungoval na hnědé. Je toho více na co bych se rád zeptal případného spokojeného majitele, a klidně třeba s lahví něčeho dobrého i přijel podívat.
Budu rád když se někdo ozve kdo má tento kotel doma a bude ochotný mi věnovat trošku času.
A jestli se tady rozběhne diskuse bude to ještě lepší. Už jsem něco podobného napsal na jiný web, zatím bez odpovědi, proto to zkouším i zde. Zatím jsem nenašel nikde psané zkušenosti s tímto kotlem, hlavně co se provozu na náš ořech 2 týče. Podle mého jak bylo psáno jinde o jiném kotli to musí fungovat, hořák je pořád stejný jak na polské černé tak i na naše hnědé, jen samozřejmě výkon kotle klesne s čímž počítám.
Děkuji

Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

10 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.