Zapojení rozdělovače- netopí podlahovka

Rubriky:

Zapojení rozdělovače- netopí podlahovka

Dobrý den.
Prosím o radu. Mám podkrovní RD. V celém domě podlahové vytápění. Kotel Thermona 28KDZ. Mám problém s výkonem podlahového topení.
Je zde použit 13cestný rozdělovač. Když nastavím na kotli 50 stupnů, tak dostanu do podlahovky max. 32 stupnů teplou vodu. Tuto teplotu naměřím na teploměru pod čerpadlem viz. obrázek rozdělovače. Je to snad špatně zapojený? Nebo kde je chyba. Prosím poraďte někdo.
Přívod teplé vody do rozdělovače je v pravo nahoře, jak je ten červený kohout. Když hýbu s termostatickým ventilem vpravo dole, tak se mi zdá, že se s teplotou nic neděje. At je na čísle 9 či na čísle 5 pořád mám na teploměru max. 32. A ještě mám jeden problém. Když chci topit v celém baráku naráz, tak do okruhů v podkroví nemůžu dostat dostatečný průtok. Průtokoměry jsou skoro na nule. Nevím jestli by to spravilo nějaké silnější čerpadlo nebo co s tím. Čerpadlo v kotli je na stupni 3 ač čerpadlo na rozdělovači také.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

82 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.