externí přívod vzduchu ke kerbovým kamnům - kal funguje, teplota vzduchu, ...

Rubriky:

Reklama
externí přívod vzduchu ke kerbovým kamnům - kal funguje, teplota vzduchu, ...

Dobrý den.

Budu stavět malý RD o vnitřních rozměrech 4 x 7m (vnější tedy okolo 5 x 8m) s podkrovím.
Hlavním topidlem budou krbová kamna ale narazil jsem na menší problém ...

Rád bych kachlová krb. kamna s externím přívodem vzduchu + terciálním vzduchem pro sekundární spalování. Problém je, že na trhu je minimum těchto kamen a stojí od 40 000 Kč víc. Můj limit je okolo 20 000 Kč. Proto zvažuji, že bych koupil kamna bez externího přívodu vzduchu. Můžete mi na to říci svůj názor jestli tím něco riskuji nebo bych raději měl koupit normální krbová kamna která ten externí přívod budou mít?

Vytápěná plocha v přízemí bude cca 28m2 + otevřené schodiště do podkroví.

+ externí přívod vzduchu by byl řešen přes základy z venkovních prostor, ale někde jsem četl, že to není dobré aby pak vzduch o teplotě např. -10 stupňů šel přímo do krbu/kamen. Co je na tom pravdy? Dá se to kdyžtak nějak řešit aby se vzduch předehřál?

+ napadla mě možnost místo externího přívodu vzduchu u kachlovým krbových kamen vypustit terciální vzduch. Je to velký rozdíl pokud kamna mají sekundární spalování s a bez terciálního vzduchu nebo to je jen "reklamní trik" a rozdíl v účinnosti a době hoření je minimální?

+ jak probíhá zavírání a otvírání přívodu externího vzduchu když se v kamnech netopí? postarají se o to automaticky kamna nebo je třeba to dělat manuálně nebo dokupovat nějaké vychytávky?

děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

50 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.