AN se po natopení točí v KV

Rubriky:

Reklama
AN se po natopení točí v KV

Dobrý den,
firma mi realizovala zapojení KV hoxter(nom. výkon 10KW do vody) a AN 500l. Zapojení je jednoduché. Kotlový okruh je ovládán LTC 141(patrona 60 st.C) a před AN je odebírána voda do OS(radiátory s termohlavicemi).
Teď dotaz:
Zkusil jsem o víkendu cvičně nabít AN. To se povedlo až přes večer, když vypnul PT topení do OS. Jel jsem úplně z nuly(13st). AN se natopila na cca 70st. Přesto, že KV už byla prakticky vyhaslá(asi 2 žhavé uhlíky v jinak šedém popelu), tak termostat hlásil na čidle v KV 70st a stále jelo čerpadlo kotlového okruhu.
Když pominu ztrátu na elektrice, tak se mi pak stále vlastně zpětně chladí AN v KV a dokonce se chladnější voda vlastně dostává na vršek nádrže.
Řešení netuším. Čistě selským rozumem mě napadají 2 cesty.
Jedna přesná a to:
a) zjišťovat teplotu v KV (asi spalin. čidlo)
b) porovnávat diferenci vstupu a výstupu z KV
druhá řekněmě empirická a to
c) zkusit tam dát do ltc141 teplejší patronu(70st.C?), aby nedocházelo k natopení celé AN, ale jen třeba půlky, ale s vyšší teplotou.

To řešení c) by se mi líbílo asi nejvíce. Nemám však tušení jaký to bude mít vedlejší účinky. Kv by pracoval s vyšší teplotou, což by jí měl obýt spíše ku prospěchu. Vodu do OS bych pak ručním TCV, co už tam je, míchal na nižšší teplotu do OS.

Možná, že je to problém jen přechodného období. V zimě až si bude brát okruh OS vodu z AN častěji. Dojde automaticky k ochlazení spodku nádrže zpátečkou z OS a kotlový okruh by měl vypnout.

Děkuji za vaše rády, připomínky, či názory.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

8 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.