Jaký bojler

Rubriky:

Reklama
LS lubos suchanek @lubos.suchanek před 10 roky11.11.2013 19:44:00
Jaký bojler

Dobrý den, můžete mi někdo poradit s trochu si myslím kuriózní situací. Řešil jsem situaci jak ohřívat vodu v rekreačním objektu, aby ji bylo dost najednou třeba pro dvacet lidí a pak třeba 14 dní nic, potom třeba pro 2 lidi a v dalším týdnu třeba pro deset.Myslel jsem si, že nebude vhodný bojler zásobníkový, tak jsem dal 18kw průtokový a to byl začátek problému, zvolil jsem clage 18 dbx. Již při prvním spušťění kloudně neohříval vodu, poslal jsem ho do servisu a bylo mi sděleno, že jsem spálil topné těleso, vím 100procentně, že jsem odpustil hodně vody než jsem ho spustil ale s jejich servisem nebyla moc řeč, bylo mi řečeno, že oprava by byla příliš drahá, tak jsem koupil nový. Ale situace se opakovala ůplně stejně, takže jsem pořídil třetí, ten chvíli fungoval ale po určité době přestal také kloudně ohřívat, takže po již několikáté konzultaci po telefonu mi bylo řečeno, že se voda ohřívá neizolovaným drátem o síle 0,4 mm a že když občas probíhají ve vodě malé bublinky, že se ten drátek spálí a tím je zničeno celé topné těleso. Žádal jsem je jestli by nemohli řešit situaci u mne, když jsem stím měl již tolik problémů ale bohužel tak velká firma u nás nemá žádného technika, který by mi v dané situaci pomohl.
Takže zřejmě je asi nevhodné kupovat čtvrtý stejný bojler. Mohli by jste mi poradit jestli neexistuje nějaký bojler ležatý, tak 100 litrů na 400v, který by se dokázal rychle ohřát, protože průtok již nechci. Předem vám moc děkuji za jakoukoli radu.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.