Krbová kamna + dodělání ext. přívodu vzduchu

Rubriky:

Reklama
Krbová kamna + dodělání ext. přívodu vzduchu

Zdravím všechny,
snad všechny okolo velmi často zajímá dodatečné řešení ext. přívodu čerstvého vzduchu pro krbová kamna nebo krbovou vložku.

Já jsem majitelem krbových kamen co mají připravený ext. vývod na napojení externího přívodu vzduchu pr.100mm. - kamna mají celkový výkon 8kW ( z toho 3,5 do vzduchu a 4,5 do vody )

Zadní část krbových kamen je umístěná cca 20cm od obvodové zdi ( ta je Ytong lambda 45cm + dodatečné zateplení 14cm EPS 70F )

- jde mi o to, jakou bych měl použít klapku ( nejlépe s těsněním ), která by se dala velmi jednoduše ovládat ( otevřu při topení a zavřu při netopení ) a poté kam ji umístit - zda-li na vnější část obvodové zdi se zateplením nebo na vnitřní část ( třeba hned za krbová kamna ) - příprava na ext. přívod vzduchu je cca 30cm na zemí.

Nevidím problém v tom, udělat díru do baráku - natáhnout to spirem nebo ALU hadicí, ale poté jak tu díru nejlépe zatěsnit a také jakou použít těsnou ovládací klapku na tento přívod s dobrým a bezporuchovým ovládáním ...

jinak celou dobu výstavby si hraju na velmi těsný dům i když to nemám ničím podložené ( třeba tomu tak nebude a není ) a v plánu je i rekuperace - momentálně rozvody hotovy, ale již nejsou finance na rek. jednotku :(
- již jsem ve fázy skoro kompletního RD - bokem uvažuji o BD testu, ale bojím se toho zklamání při výsledku :)

Prosím o radu popřípadě odkazy na možné použití klapek nebo dalších komponent.

Myslím si, že se to bude hodit více stavebníkům svépomocí.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.