Podivná porucha DAKON 24CKDobrý den, mám kotel DAKON DUA 24CK, který se začal chopvat podivně. Jede již pár let bez problémů, ale minulý týden "spadnul" do poruchy - oranžová kontrolka rozsvícena a kotel netopil ani neohříval TUV. Odblokoval jsem tedy a kotel po chvilce začal normálně startovat, hořák se zapálil, zapalování se vypnulo (jiskření) a kotel normálně fungoval - bohužel asi jen cca 5 vteřin. Opět "spadnul" do poruchy - blokace a svítící oranžová kontrolka. Toto dělal vpodstatě neustále. Nakonec jsem rezignoval, vypnul kotel a šel spát. Ráno jsem zavolal servis, ten v poledne přijel, otevřel kotel, zapnul ho, odblokoval a kotel naskočil a jel jak z partesu - po závadě ani stopa. Tak aspoň zběžná prohlídka, vše v pořádku a odjel. Já spokojen, že je vyřešeno. Ovšem včera opět to samé - kotel zablokovaný, po odblokování naskočí, jede 5-10 vteřin a spadne do poruchy. Nechal jsem jej vypnutý přes noc a dneska ráno zapnutřo a kotel normálně najel. Neví někdo co by to mohlo být? (Teď před zimou to není dobrá představa, že bych musel každý týden na jeden den odstavit kotel, aby pak mohl chvíli jet.) Tlak vody OK, čerpadlo OK, zapalovací a ionizační elektrody OK. Díky za radu.