topení krbem + plynem

Reklama
topení krbem + plynem

Rád bych poprosil o radu někoho zkušeného. Mám rodinném domě jako primární topení kondenzační kotel PROTHERM Lev30 a jako sekundární krbovou vložku s výměníkem. Rád bych se zeptal zda je možné pro zlepšení oběhu vody v topné soustavě nechat zapnutý plynový kotel a zatopit v krbové vložce, na kotli mám nastavenou teplotu vody 40°C když bych zatopim v krbu teplota je kolem 60°C plynový kotel se mi po překročení 45°C vypne, ale pořád běží čerpadlo než se teplota ochladí aby kotel zase zapálil.tudíž dokud bych topil v krbu tak by mi běžeki dvě čerpadla. plynový kotel je na druhém konci rozvodů než krb. Nevím zda se tím nějak plynový kotel neničí, nebo zda to nevadí rozvodům radiátorům nebo podlahovce.. předem děkuji za rady

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.