Alternativní vedení dešťové kanalizace přes jezírko

Alternativní vedení dešťové kanalizace přes jezírko

Dobrý den všem,
pod okapovými svody mám lapač střešních splavenin geiger, ze kterého jde trubka klasickou KG 110 do kanalizace. Na zahradě mám v plánu vybudovat jezírko a občasné dopouštění vody řešit právě dešťovou vodou. Napadlo mě, že původní napojení za geigrem ucpu a zřídím alternativní ležatou kanalizaci do jezírka. Z něj pak bude v nižším místě přepad a zase KG trubkou do kanalizace. Doposud vše bez problému.

Postupně mě ale napadlo, že nová KG kanalizace nebude v nezámrzné hloubce (abych nemusel mít hladinu jezírka až příliš nízko) a navíc v zimním období budu těžko tající sníh ze střechy pouštět přes zamrzlé jezírko do zamrzlého přepadu.

Mám tedy dvě otázky: je má úvaha zbytečná a mám to takto napojit napřímo? A nebo mám dvě kanalizační větve někde za geigrem rozdělit a jednu používat na letní (jezírková) a jednu na zimní provoz? Jakým jednoduchým způsobem byste to případně řešili?
Předem děkuji za jakékoli odpovědi.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.