Instalace více oběhových čerpadel

Reklama
Instalace více oběhových čerpadel

Dobrý den,

ve svém rodinném domě jsem se postupným přidáváním topných okruhů dostal do situace, kdy voda prakticky necirkuluje nebo jen velmi málo (pokud topí více okruhů najednou - mám jich celkem 6, každý ovládán nadřazeným systémem přes elektroventil). Situaci chci tedy řeši instalací oběhového čerpadla na vstup každého z okruhu a jeho spřažením se zmíněným elektroventilem. Mám k tomu 2 otázky:

1) Slyšel jsem, že v případě instalace více čerpadel do okruhu (1 už je v plynovém kotli) je nutné instalovat před "další" čerpadlo "anulátor", který tlak předchozího čerpadla vyruší. Nic takového jsem však nikde v nabídce na Internetu nenašel. Existuje něco takového?
2) Dle mých znalostí bych měl mít expanzní nádobu připojenu před vstup čerpadla. Jak na to u takto větveného systému? Připojit na vstup do větvení?

Prosím, poradí mi někdo s tímto?

Marek

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.