vytápění dřevěného domkuDobrý den, už jsem si něco málo o téhle problematice zjišťoval, ale zase každý mi říká trochu něco jiného. Bydlím v dřevěném finském domku http://www.reality.cz/R01-000545/ ,prakticky to samé, akorát můj je ještě navíc zateplený, vnitřek obložený sádrokartonem a všude jsou nová dvojitá plastová okna. Topím elektrickým kotlem s ústředním topením. Na každém topení jsou termostatické ventily. Jako termostat používám bezdrátový Elektrobock BPT21 s týdenním programem, kde na každý den jde nastavit 6 teplotních intervalů. Já sám bydlím v horním bytě, spodní je nastaven pouze na protizámraz. Bohužel tu nebydlím dlouho a je přede mnou první zima. Rád bych se tedy zeptal, jak správně vytápět. Jestli přes den, kdy jsem v práci, nastavit teplotu třeba na 10 stupňů a před příchodem na 20, nebo udržovat teplotu okolo 15 stupňů i při prázdném domě? Vzhledem k tomu, že zdi jsou tu dřevěné, nemohou prochladnout a tím pádem se znovuvytopením nebude takový problém. Na druhou stranu si říkám, aby takovéto teplotní skoky negativně nepůsobily na elektroniku a vybavení bytu. Navíc se nabízí otázka, kterým způsobem se více ušetří? Předem děkuji za případné rady. Patrik