vytápění dřevěného domku

Reklama
vytápění dřevěného domku

Dobrý den, už jsem si něco málo o téhle problematice zjišťoval, ale zase každý mi říká trochu něco jiného. Bydlím v dřevěném finském domku http://www.reality.cz/R01-000545/ ,prakticky to samé, akorát můj je ještě navíc zateplený, vnitřek obložený sádrokartonem a všude jsou nová dvojitá plastová okna. Topím elektrickým kotlem s ústředním topením. Na každém topení jsou termostatické ventily. Jako termostat používám bezdrátový Elektrobock BPT21 s týdenním programem, kde na každý den jde nastavit 6 teplotních intervalů. Já sám bydlím v horním bytě, spodní je nastaven pouze na protizámraz. Bohužel tu nebydlím dlouho a je přede mnou první zima. Rád bych se tedy zeptal, jak správně vytápět. Jestli přes den, kdy jsem v práci, nastavit teplotu třeba na 10 stupňů a před příchodem na 20, nebo udržovat teplotu okolo 15 stupňů i při prázdném domě? Vzhledem k tomu, že zdi jsou tu dřevěné, nemohou prochladnout a tím pádem se znovuvytopením nebude takový problém. Na druhou stranu si říkám, aby takovéto teplotní skoky negativně nepůsobily na elektroniku a vybavení bytu. Navíc se nabízí otázka, kterým způsobem se více ušetří? Předem děkuji za případné rady. Patrik

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

12 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.