spory se sousedemDobrý den,
bydlím v rodinném domku, ke kterému byl v roce 1947 přistavěn k venkovní zdi přístavek se samostatným bytem a tomuto přístavku bylo v roce 1961 přiděleno samostatné číslo popisné. My jsme náš dům koupili s manželem v roce 1989 jako samostatnou část. V současné době máme spory se sousedem, který v době naší koupě v přístavku nebydlel, ohledně zazdění balkonu a tím zvětšení obytné plochy v prvním podlaží. V současné době se mi soused naboural do komínu, který vede z původního kotle v mém sklepě a který nemá revizní zprávu a dle sdělení kominické služby, která mi na ostatních, mnou používaných komínech dělala revizi, není provozu schopný. Když jsem toto stavebnímu úřadu ohlásila, tvrdil soused, že nikdy v kamnech netopil, ani kamna nevlastní a že jsem si všechno vymyslela. I kamna odnesl do sklepa. Nyní topí opět, mám na to foto důkazy, komín vede mým bytem a
pouhým dotekem poznám, že je horký. Když jsem jej na to upozornila, řekl mi, že mi do toho nic není, komín je společný a on o tom se mnou nebude diskutovat. Jak se mám bránit ?