Realizace podlahového teplovodnéího vytápění - rady z praxe

Rubriky:

Reklama
Martin Švojgr @martin.svojgr před 10 roky01.12.2013 11:15:00
Realizace podlahového teplovodnéího vytápění - rady z praxe

Dobrý den,

plánuju nyní realizovat teplovodní podlahové vytápění v novostavbě patrového RD, nicméně jsem narazil na několik praktických dotazů a nejsem si s jejich řešením moc jistý. Myslím že s podobnými problémy se musel setkat téměř každý a proto moc děkuji za zkušenosti (ktéré jistě pomohou i dalším).

Skladbu v 1NP plánuji 28cm (20cm izolace, 2cm trubky, 5cm betonu, 1cm finální podlaha)
Skladbu v 2NP (železobetonový strop BS Klatovy) plánuji 16cm (8cm izolace, 2cm trubky, 5cm betonu, 1cm finální podlaha)

No a k tomu mám následující dotazy:
1. Jsou skladby v pořádku?

2. Jak vyrovnat nerovnosti po natavování asfaltových pasů? Mám přes sebe křížem 2 vrstvy a nerovnosti kvůli překrytí jsou max do 0,7cm . Přijde mi, že kdybych na to dal rovnou polystyren, tak bude podepřen jen bodově a pracovalo by to (praskalo). Napadá mne to vylít nivelační stěrkou (strašná cena), betonovým potěrem (myslím ale, že kvůli pružnosti hydrozolace a malé tloušťce by poměrně rychle popraskal a nebo vysypat a srovnat suchým pískem (nejlevnější). Nebo se to celé řeší jinak či neřeší vůbec? Očekávám, že se polystyren nelepí, ale dává se na podklad volně.

3. Stačí jako izolace v 1NP polystyren 150S a nebo musí být tvrdší? Jde mi o to, aby deformace při 20cm nebyla příliš vysoká a podlaha příliš nesesedala (přeci jen pak by těsnost kolem všech dveří byla pryč)

4. Nechci použít systémovou desku, aby tloušťka betounu byla mimo trubky 7cm. Rád bych kvůli pevnosti použil vláknobeton. Kromě složitější montáže bez desky tím asi nic nezkazím?

5. V obývacím prostoru mám navržená jen krbová kamna s váhou do 80kg. Mohu ve skladbě dát polystyren i pod ně? Očekával bych, že při této váze by to neměl být problém.

6. V podlaze povedu spoustu instalací (elektro, voda, odpad, přívodové trubky podlahovky), z tohoto důvodu bude nutné polystyren poměrně hodně řezat. Kanály kolem trubek vysypat perlitem a nebo je nechat volné? Případně nějaký jiný nápad? Plánuji kvůli škvírám dávat polystyrén alespoň ve 2 vrstvách s přesahy.

7. Kde výškově vyrovnat výškovou nerovnost základové desky? Celá deska není samozřejmě vodorovná, ale má odchylky cca 1,5-2cm. Chci všude udělat stejnou skladbu a do roviny to dohnat až betonem, který bude všude v rovině. Tedy někde by byl nad trubkou 5cm a někde až 7cm. Dělá se to tak a nebo se to vyrovnává již někde dříve (pod polystyrenovou vrstvou)?

8. Kam v podlaze v 2NP dát kročejovou izolaci? Je správná skladba, že na 5cm izolace bych dospod dal 3cm kročejovky (na betonový strop) a na to následně 5cm polystyrenu? Stačí na kročejový útlum 3 cm?

Děkuji moc za rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

16 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.