Návrh VZT

Rubriky:

Reklama
Návrh VZT

Dobrý den.

Chystám se realizovat rozvody VZT a navrhnul jsem je podle přiloženého schématu.

Uvažoval jsem instalaci pomocí plastových ED flex hadic 75 mm, ale ty jsem nakonec zavrhnul, protože mají malý průměr.

SPIRO potrubí se mně zdá složité a pracné. Navíc nevím, jak bych se v určitých částech vyhnul stávajícím konstrukcím.

Proto mám v úmyslu všechno tahat v sonoflexu. Použiju hadice větších průměrů a tvarovky Y. Hadice se pokusím dostatečně napnout a budu dělat velký poloměr záhybů. Sonoflex půjde nad SDK konstukcí a bude dodatečně zakrytý vatou cca 20 cm.

Myslíte, že větrání bude funkční a tiché?

Nevím, zda do rozvodů zapojit nějaké další prvky, jako třeba filtry, regulační klapky nebo čistící otvory?

Jak se čistí rozvody sonoflex potrubí? Četl jsem, že se montují hodně, ale o jejich čištění jsem nic moc nenašel.

Větrací jednotku budu instalovat až cca za dva roky. Pravděpodobně to bude nová jednotka od ATREi.

Porsím o Vaše připomínky a rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

23 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.