TZB-info - Nebezpečí nesprávné…
Výrobce z pohledu zákona je pouze ten, kdo pěnu na místě stříká. Pouze ten dotyčný (firma, živnostník) zásadně ovlivňuje výsledné parametry a kvalitu izolace. Není proto možné, aby se vůči…
Zdravím,
rozhoduji se jakým způsobem zateplit podkroví RD - rozloha cca 130 m2
Celkem se mě líbila varianta stříkanou pěnou z důvodu, že všude zaleze (riziková místa za pozednicí a vedle štítových krokví). Nyní, co jsem poptal cca 5 firem a dostal cenové nabídky, tak nevím pro co se mám rozhodnout. Jedna firma pomlouvá druhou, každá firma tvrdí něco jiného a některé věc,i které udávají mě nesedí....
Kdo má reálné zkušenosti s tímto druhem zateplení a jak je spokojený? Opravdu je to konkurenční boj a tak trochu bordel - jako laik se v tom pořádně neorientuji....
Dost nakonec uvažuji jít cestou klasicého zateplení vatou.
Co je lepší dokáže někdo reálně odpovědět?
Vaty bych mohl dát 18+8 cm a cena s montáží cca 40 000,-
pěna cca 20 cm - vychází v rozmezí od 70 000 - 95000 (podle firmy)
Firmy co zateplují pěnou nejčastěji uvádějí, že stačí tloušťka izolace 18 -20 cm a že to nahrazuje až 35 cm vaty .... Tohle mě neleze do hlavy, když vata a pěna mají stejnou lambdu ---- jednoduchou uvahou mě vychází že 26 cm vaty se s prostupem tepla dostanu pod doporučenou hodnotu (norma 0,16W/m2K) 0,15W/m2K. Když dám 18 cm pěny, tak se dostanu pod požadovanou hodnotu (norma 0,24W/m2K) 0,21 W/m2K... Jak je to možné kde je chyba ?
Firmy oponují, že pěna nenasákne jako vata a že je všude všechno utěsněno...
rozhodoval jsem se mezi penami Acynene , Lapolla a Demitec ... Někdo říká že pěny jsou stejné někdo že je mezi nimy velký rozdíl ... mám od všech vzorek a na pohled i ohmat jsou podobné - jsou tam rozdíli ve struktuře .. Zkoušel jsem je položit na hladinu vody a je mezi nimi rozdíl kolik si jaká pěna natáhne vody... Neměřil jsem váhu takže přesně nevím ale od oka byl videt rozdíl... Jak velký rozdíl hraje nasakavost v konstrukci ? neberu že bydo střechy zateklo ...
Dokáže někdo nezávisle posoudit pěny od těchto firem ?
pokud by mě někdo dokázal poradit a pomoct při výběru izolace byl bych velmi vděčný---- můžete i na mail stavbadoma at seznam.cz
- Termoaplikacni tusim, ze jsou od Pardubic -vyborne jednani, dalo se s nimi spoustu věcí domluvit - cenu už si…
před 5 roky
- jakou firmu jste nakonec vyuzil a odkud jste? - jaky byl pristup pracovniku? nesnazili se neco "odrbat"…
před 5 roky
+ tepelná pohoda + podkroví nijak nepracuje - žádné lupání, praskání apod + nízké náklady na topení + žádné tepelné…
před 5 roky
56 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení