Cerpadlo elektrokotle nesepne po signalu z termostatu, pokud je OV natopena kamny s vymenikem.Dobry den. Prosim o radu, jak postupovat v hledani problemu nespinaneho cerpadla v kotli. Jedna se o elektrokotel CosmoTherm E (Gienger) ktery je rizen externim pokojovym termostatem a propojen s akumulacni nadrzi ktera je externe natapena krbem.
Pokud NEtopim v krbu, tak system funguje normalne kdyz spadne teplota v pokoji kotel v pohode zatopi po signalu z termostatu.
Problem je v momente kdyz krbem natopim vodu v nadrzi (i v kotli) napr na 70stupnu. Pak kotel i kdyz dostane od termostatu manualni nebo automaticky povel topit (a na termostatu se rozsviti ikona - topim) proste nesepne obehove cerpadlo. Obchazim to tak, ze docasne zvednu teplotu OV napr na 80. stupnu - cerpadlo se rozbehne a pak bezi do teplotniho dobehu...System nikdy nefungoval. Takhle to funguje od pocatku. Firma co to instalovala jen poukazala na fakt ze kotel jsem si vybral sam (nabizeli mi jiny) takze je to moje vec...dikes za info.