TZB-info - Prostup tepla vícevrstvou…
Výpočet Prostup tepla vícevrstvou neprůsvitnou konstrukcí umožňuje určit tepelný odpor a součinitel prostupu tepla konstrukce dle platných norem a výsledek porovnat s požadavky aktuální ČSN 73…
Dobrý den,
prosím Vás o radu. Zvažuji zateplit podkroví a zajímalo by mě několik detailů, kterých se nemohu dohledat. Na půdě má přípravu na podkroví - pod krytinou a latěmi je přes krokve natažená pojistná hydroizolace od firmy Dragofol. Chtěl bych dát mezi krokve první vrstvu vaty a pod krokve druhou. Pak by, podle toho, co jsem se dopátral, měla přijít další vlhkotěsná folie. Pod ní bude sádrokarton.
A nyní mé dotazy:
1. Mezi folií Dragofol a vatou by měla být mezera. Jak velkou mezeru mám zvolit?
2. Vodorovně položené pásy folie Dragofol jsou cca 20cm překryty, musejí být slepeny páskou, nebo jinak spojeny? Nebo stačí překrytí?
3. Mezi spodní folií a druhou vrstvou vaty musí být také mezera?
4. A co mezi spodní folií a sádrokartonem? Musí být mezera, nebo záleží na druhu folie?
5. Jakou doporučíte tloušťku izolace? Krokev má 13,5 cm na výšku.
Děkuji předem za Vaše příspěvky. Pepa.
9 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení