Provedení povrchové úpravy u krovu s pohledovými krokvemi

Reklama
TI Tomáš Irber @tomas.irber před 10 roky12.12.2013 09:01:00
Provedení povrchové úpravy u krovu s pohledovými krokvemi

Dobrý den,

chtěl bych Vás požádat o radu a zkušenosti s prováděním finální povrchové úpravy v obytném podkroví. V interiéru jsou přiznané pohledové krokve. Skladba střechy je řešena jako systém s nadkrokevní izolací. Záklop je řešen z OSB 3 PD desek. Nyní zvažujeme, jakým způsobem nejlépe provést finální povrchovou úpravu na OSB desky. Jednou z možností je obložení sádrokartonem, který by byl chycen přímo do OSB (varianta bez roštu). Spáry mezi SDK a krokví bychom řešili plastovými lištami, což není žádná estetická paráda. Druhou možností, kterou zvažujeme, je provést na perlinku a lepidlo omítku. Mezi krokvemi a omítkou použít lištu. Jak by vše mělo ve finále vypadat si můžete prohlédnout na přiloženém obrázku. Protože nemám s podobným řešením zkušenosti, obávám se, zda nebude omítka praskat, tak jak bude krov pracovat. Pokud někdo má zkušenosti s podobnou záležitostí, prosím, poraďte. Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.