Vedení ohřívacího potrubí/vody/odpadu světlíkem

Vedení ohřívacího potrubí/vody/odpadu světlíkem

Dobrý den,

čeká mě rekonstrukce staršího bytu v činžáku ze 30. let. Byt má dost nešťastně umístěnou koupelnu - ta sousedí přes mohutnou nosnou zeď pouze s obývacím pokojem a dále přes světlík se spíží, viz přiložený plánek.

Ohřev teplé vody v koupelně byl doposud řešen karmou, plyn je přiváděn trubkou ze spíže skrz světlík, spaliny jsou odváděny kouřovodem opět skrz světlík do spíže, kde je kouřovod napojený do komína. Přívod studené vody je v koupelně k dispozici.

Můj plán je použít plynový kotel, a umístit ho do spíže, která by se tím přeměnila na technickou místnost. Plyn a spaliny by nemusely být vedeny skrz světlík a naskýtá se i možnost tu malou technickou místnost hlukově izolovat.

V koupelně by zůstal zásobník teplé vody, takže by bylo potřeba světlíkem vést ohřívací trubky ke kotli. Světlík je široký jen asi 50 cm, zdi jsou velmi tenké, cca 15 cm, takže vzdálenost by příliš nenarostla. Dokázal bych si představit nějakou tepelně izolovanou ochrannou trubku. Chtěl jsem se zeptat, jestli je můj nápad v zásadě proveditelný a nebo je úplně mimo a odporuje normám?

A pokud to v zásadě možné je, šlo by stejným způsobem vést i studenou vodu a odpad? V takovém případě bych mohl do technické místnosti umístit i pračku.

Předem děkuji za komentáře.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.