Verner 13/10.2 - nefunguje regulace a váha paliva

Reklama
JZ Jenda zpodhradí @jenda.zpodhradi před 10 roky25.12.2013 12:00:00
Verner 13/10.2 - nefunguje regulace a váha paliva

Dobrý den,

jsme ca týden majiteli nových kamen Verner 13/10.2. Zatím se mi nepodařilo topidlo vyladit ke spokojenosti. Mám kamna se zadním přikládáním. Pokud mátě s těmito kamny někdo zkušenosti, poraďte, prosím. Do Vernera teď přes svátky nechci volat.

1. - nefunkční regulace. Kamna mají termostatický regulátor s čidlem na spaliny. Měla by se dole při zvýšené teplotě spalin zavřít klapka vzduchu. Ale spalinový termostat absolutně nereaguje. U kamen je ještě kolečko regulace výkonu, které pouze nastavuje klapku sání vzduchu do základní polohy. Po natopení by se měla dle mého názoru úplně uzavřít, ale mezi studenými kamny a natopenými i na 96°C není na klapce vidět ani mm rozdílu... Klapka zatuhlá není, chodí lehce. Čidlo doufám na svém místě je, ale abych řekl pravdu, tak kapotáž jsem nerozebíral, abych se podíval. Ale odhaduji, že je z výroby na svém místě bezpečně uchyceno, takže by se pohnout nemělo...

2. - nefunkční váha paliva. Kamna mají váhu, která by měla po vyhoření paliva při jeho určité hmotnosti uzavřít druhou klapku vzduchu a kamna by měla pouze žhnout. Váha chodí zdá se mi moc ztuha a sama rozhodně nefunguje. Namazat není moc co. Klapka na váhu vzduchu je jiná, než ta na spalinový termostat. Váha klapku vzduchu zavře, když jí pomůžu lehce rukou, ale prostě chodí moc ztuha. Zdá se mi, že díra pro táhlo klapky je zbytečně velká a je tam velké tření. Rošt jsem měl již dvakrát venku a myslím, že je nasazený dobře.

Díky

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

49 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.