Aluplast Energeto 8000 vs. GENEO PHZZdravím,
po mnohých vyraďovacích metódach medzi Trockal 88+, Aluplast Energeto 8000, Schuco 82 Alu inside a Geneo PHZ som pri výbere okien skončil pri GENEO PHZ a Aluplast Energeto 8000. V prílohe sú jednotlivé rozmery a technické parametre okien. Pri GENEO PHZ okná č. 1,2,3 a 8 sú bez výstuhy, nakoľko Aluplast Energeto 8000 s termomodulmi na Slovensku nevyrába žiadna firma všetky okná obsahujú kovovú výstuhu. Keďže staviam EPD zaujímali by ma vaše názory, ktoré okna vybrať. Kvalita montáže, ktorú ponúkajú jednotlivé firmy nie je dôležitá, okná budú montované svojpomocne - predsadená montáž, kompozitné konzoly, úplne prekrytie rámov okien EPS NEO. GENEO bude od Fenestry, kovanie používajú G-U veľa chvály som na nich nepočul, neviem aké kovanie používa Slovaktual. Pri presklení terasy mi nacenili sklo 6-14-4-14-6 pri Slovaktuale a 4-16-4-16-4 pri Fenestre, neviem však ktorá varianta je lepšia pri ploche skla 3 m2. Slovaktual mi ponúka hliníkové vchodové dvere, vidím v tom však veľký problém z hĺadiska celkového U. Je možné či Slovaktual tak aj Fenestru požiadať o prepočet U pri jednotlivých oknách?
Mojím favoritom je GENEO PHZ, cenovo je cca. o 300 EURO drahší ako Slovaktual. Vo Fenestre ma upozornili, že celopresklené vchodové dvere rozmeru 1x2,38m vyrobia, ale negarantujú tuhosť profilu (je to na vlastnú zodpovednosť), preto uvažuje nad použitím penovej výplne miesto celého presklenia, hmotnosť by mala byť výrazne nižšia