dotaz

Reklama
dotaz

Dobrý den,potřeboval bych poradit,od minulé neděle 22.12. mám,provedenou přestavbu kotle Dakon FB 20,Po rozhoření mi to asi po 2 hodinách provozu začalo kouřit násypnou šachtou.Mám sestavu 15-25 kw,Snažil jsem se to seřídit podle dostupných rad Pana Vejmoly,kotel topí,dosahne nastavené teploty nejdřív 55 ted 60 stupňů.Prostě celé to funguje,jen ten kouř.Prodejce mi řekl,že to asi přisává falešný vzduch,tak jsem to přetěsnil(bez rozebírání)jen kolem kotle a podstavce.Nechal jsem vyčistit komín,nedával jsem žádné deflektory,šamotky a po.Aby byla spalinová cesta co nejmenšího odporu.Po týdením zkoumání,mi žádné přidávání či ubírání na ventilátoru nějak výrazně nepomohlo.Jediné co se mi nezdá ,je to,že nehoří celý hořák ale spíš ta část(větší půlka) od šneku.Dnes jsem hořák vyndal a přetěsnil,od 12 topím a už to zas párkrát kouřilo,krátce ale přece.V té části která nehoří se tvoří kopeček uhlí,tak jestli to může nějak ucpat vzduch z ventilátoru-nevím.Děkuji všem za rady či zkušenosti.Michal

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

40 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.