Plovoucí podlaha v panelovém domě

Reklama
Plovoucí podlaha v panelovém domě

Dobrý den,

chtěl bych se Vás zeptat na radu ohledně vhodné akustické izolace plovoucí podlahy do paneláku. Plánuji rekonstuovat panelový byt a rád bych tam umístil plovoucí podlahu, rád bych si ale zachoval dobré vztahy se sousedy o patro níže. Nyní je na podlaze pouze beton, četl jsem několik diskusí a dost lidí do paneláku dává kroječovou izolaci mirelon 5mm a na to pak plovoučky (úřípadně ještě nivelační stěrku).

Máte nějaké zkušenosti a doporučení? Vyplatilo by se zkusit například hobru?

Zároveň je potřeba zajistit rovné podlahy - v koupelně bude dlažba a v kuchyni PVC, takže bych potřeboval aby bylo vše v jedné rovině. Pokud by tedy plovoučka byla dost vysoká, potřeboval bych poté aby se buď dala dát i pod dlažbu a pvc nebo tam použít jinou stejně vysokou izolaci, případně to dobetonovat - to by asi problém nebyl.

Nejde mi ani tak moc o cenu jako o kvalitu - někde jsem slyšel, že mirelon se časem dost sešlapává třeba i na polovinu, nechtěl bych, aby pak mezi plovoučkou a PVC/dlažbou vznikal zub.

Děkuji za rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.