Tepelný most v ostění garážových vrat

Rubriky:

Reklama
JR Josef Richter @josef.richter734 před 10 roky02.01.2014 10:46:00
Tepelný most v ostění garážových vrat

Dobrý den,

rád bych slyšel názor diskutujících na můj návrh, jak eliminovat tepelný most v ostění vestavěné garáže u samotného ukotvení vrat.

ZÁKLADNÍ INFORMACE K RD
===================
- přízemní RD typu bungalov
- nosné zdivo vápenopísek tl. 240 mm
- zateplení EPS 300 mm
- vazníková střešní konstrukce sklon 22°

O CO SE MI JEDNÁ ??
===================
Jak jsem zmínil v úvodu. Jde mi o tepelný most v ostění garáže, konkrétněji v místě montáže samotných pojezdových lyžin sekčních garážových vrat.
Nejlépe snad vše vystihují přiložené obrázky. První z nich je doporučené řešení od projektanta. Tudíž klasické ukotvení lyžin do zdiva a následné přetažení izolace přes vrata. Dle mého názoru však toto není zcela ideální…
Proto jsem se snažil vymyslet něco, čím bych vzniklý tepelný most eliminoval. Můj návrh je v druhém obrázku.
Je mi jasné, že tepelného mostu se úplně nezbavím, neboť další kapitolou je samotný věnec, který stejně celou horní část nosného zdiva propojí. Ale, ten nechme stranou, neboť zde jsem smířen s důkladnou izolací ze všech stran.

DŮLEŽITÉ
=======
Poslední věc, kterou bych ještě rád dodal je, že v současné době jsou již hotové základové pásy a podkladní beton (deska). Tudíž návrhy typu garáž zcela oddělit z obálky domu, apod. již nejsou proveditelné…


Předem děkuji za rady a zkušenosti.

Josef R.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.