Zmršený komín?

Rubriky:

Reklama
Zmršený komín?

Dobrý den, nedávno jsem zjistil při vlastnoručním vymetáním komína, že je poslední dva metry zúžený. Zřejmě k tomu došlo při rekonstrukci střechy a při tom předci udělali i komín. Výška komína cca 8m, je zděný z cihel, 2 průduchy. Průduchy jsem změřil, cca 160x160mm a poslední dva metry(od vymetacích dvířek) jsou vsazeny a obezděny hliníkové vložky o průměru 140mm.
Doma topíme Herkulesem U26 5čl. a mně se zdá, že nadměrně dehtuje a při přikládání celkem dost zakuřuje kotelnu. Palivo dřevo a při velkých mrazech koks. Může to být tím komínem?
A ještě jedna otázka, mohl by se komín (či komínový tah) posílit propojením toho druhého nevyužitého komínového průduchu ve sklepě v místě nad připojením kouřovodu z kotle?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.