TZB-info - Porovnání nákladů na…
Výpočet a grafické porovnání nákladů na vytápění, teplou vodu a elektrickou energii v budovách. Do porovnání jsou zahrnuty náklady na topení, přípravu teplé vody, ostatní spotřebu elektřiny v domě a…
Dobrý den,
na těchto stránkách jsem nalezl výpočet nákladů na vytápění ( https://vytapeni.tzb-info.cz/tabulky-a-v… ). Nerozumím jedné věci. V první záložce Lokalita jsem uvedl ublast kde je klima -12C - pak mi vyšlo vytápění na cca 6900kW za rok. Zkusil jsem změnit na vyšší oblast kde je -15C a výpočet mi ukázal 6300kW? -> tedy 600kW rozdíl pro chladnější oblast ?
Prosím někoho zkušeného jestli by mi to vysvětli proč má dům o stejných prostupech konstrukcí nižší ztráty v chladnější části země. Díky
Někdy to ještě zkusím. Pokud se týká účinnosti kotle plynového, tak jinou než sezonní neuznávám.
před 11 roky
Ano, druhý dům by musel mít lepší izolaci nebo např. rekuperaci (musíte zmenšit TZ prostupem konstrukcemi nebo…
před 11 roky
Tato kalkulačka je hodně náchylná na typ provozu objektu, tedy tepelné zisky, taky je potřeba vědět spotřebu na ohřev…
před 11 roky
9 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení