Komín pro kondenzační kotelPřed 2 roky jsem si nechal instalovat nový kondenzační kotel Gruppo Imar. Komín byl vyveden do stávajícího komína vyvložkovaného pozinkovou rourou pr. 125 mm. Vlastní instalaci odvodu spalin jsem bohužel nebyl přítomen kvůli práci. Hned první zimu jsem zjistil, že zeď, ve které vede komín, je totálně promočená. V první moment jsem si myslel, že při úpravě komína došlo k porušení odpadu z koupelny, který vede cca 25cm nad odvodem spalin. Proto jsem objednal nový odpad. Nicméně situace se v další topné sezoně opakovala. Začal jsem tedy uvažovat o kondenzátu z mezikruží komína, z kterého kotel nasává vzduch. Podařilo se mi vysledovat i změnu intenzity tvorby kondenzátu podle vnější teploty a vlhkosti vzduchu. Nakonec jsem odřezal komínovou vložku a pod ni umístil odvod kondenzátu do odpadu do kanalizace. Tím jsem ale vyřešil problém pouze částečně, protože hlavní část kondenzátu vytéká do zdiva v místě, kde díky neodborné instalaci odvodu spalin vytéká voda přímo do zdiva a kam se bez rozbourání celé (nosné) zdi nemohu dostat. Chtěl bych zjistit, jaký materiál budu potřebovat pro řádné napojení odvodu spalin a sání vzduchu do komína, řádné odvedení kondenzátu do odpadu, zaústění komína nahoře (rovněž provedeno mírně řečeno neodborně) vč. skutečně odborného provedení práce. Bydlím v Břeclavi.