Místní ztráty, krok vřed a dva kroky vzad

Reklama
JH Jozef Homola @jozef.homola562 před 10 roky06.01.2014 17:08:00
Místní ztráty, krok vřed a dva kroky vzad

Tímto novým vláknem otevřu prostor pro diskusi k topenářským rozvodům. Kdybych měl to co vidím stručně ohodnotit, tak větou. Už se na to nemohu dívat. Je to horší než před 60-70-ti lety. Budu se věnovat úseku těsně za kotlem, kde se dělají největší "krpy". Bernoulli se už asi "obrací" v hrobě. Dnes jsem nafotil v jedné místnosti něco jako kancelář a výrobna jak se rozdvojil bez násilí a ztrát hlavní proud. Je to poučné. Nově nejčastěji používaná a prokletá "fitinka" typu "T" je příčinou zla. Postupně se pokusím stanovit ztráty do vzdálenosti od kotle tak 7 m a to způsobem horším a lepším. Na webu jsem sledoval jak se vypořádávají s problémem v zahraničí, vyhýbají se mu. Dokonce na měřících tratích zkouší všechny možné směry akorát tem označovaný jako TEE BRANCH (do boku) tomu se vyhýbají. Dám na úvod několik obrázků abychom se dostali do obrazu. Jeden zobrazuje tvarovky jaké se nepoužívají ale mohly by být lepší (to ještě nevím), pozorně si prohlídnout rozdíly vůči klasice. Další ukazuje měřící trať a další matematickou modelaci co všechno se v takovém kusu odehrává.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

31 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.