Optimální řešení výběru Kotle a ohřev TUVDobrý den přeji,
chtěl jsem Vás požádat o pomoc s výběrem vhodné kombinace topení a ohřev TUV. Za každý nápad nebo názor předem děkuji.
Dům je pro rodinu s 1 dítětěm do 4let s drůhým.
Jedna se o rekonstruci přízemního domu ze 70.tych let.
Skladba obvod zdiva 300 POROBETON,50-80 čedičová vata,120 pálená cihla.Bude se zateplovat vatou 100. Okna jsou nové od Slovaktual pasiv HL s trojsklem.
Střecha je plochá dvoupláštová - do budoucna se počítá s foukanou izolací. Podlahy v části domu cca 70m2 je škvára50, polystyren50, beton 50-70. V části B 60m2 domu se počítá s podlahovým vytápěním (zde mám 150 do čisté podlahy krejčovska izolace 70, podlah 30, anhydrit 40).
V části B bude sálavý krb o výkonu 8kw.
Problem je v technické místnosti ta má rozměry 1500x800.
Vytápění bych chtěl řešit plynovým kondezačním kotlem. Projektantem bylo navrženo řešení GEMINOX THRs 1-10DC jeho hlavní výhoda je, že z něj jsou vyvedeny přímo výstupy na podlahovku, radiátory a bojler, takže se ušetří místo..
Má někdo zkušenosti s tímto kotlem ? Nebo s celou sestavou kotel boiler nebo kotel solar boiler.
1. možnost je plynový kondenzační kotel, v kombinaci se solárním systémem.
Zde by se mi líbila možnost kombinovaného bojleru solar-kotel.
2. možnost je plynový kondenzační kotel, kombinovaného bojleru kotel - el.sít
3. možnost je plynový kondenzační kotel, o TUV by se postaral bojler kombinaci FTV a el.sít. System dražice.
4.možnost co mi poradíte :)
Kotel vychází na 73000 bez DPH
Boiler cca 17 000 bez DPH, jak velký boiler nevím záleží na systemu co ho bude topit.
solarko 40 000 bez DPH
Cele s DPH to vychazi na 150 000,-
Ještě jednou díky za rady! P.K.