Optimální řešení výběru Kotle a ohřev TUV

Reklama
Optimální řešení výběru Kotle a ohřev TUV

Dobrý den přeji,

chtěl jsem Vás požádat o pomoc s výběrem vhodné kombinace topení a ohřev TUV. Za každý nápad nebo názor předem děkuji.
Dům je pro rodinu s 1 dítětěm do 4let s drůhým.

Jedna se o rekonstruci přízemního domu ze 70.tych let.
Skladba obvod zdiva 300 POROBETON,50-80 čedičová vata,120 pálená cihla.Bude se zateplovat vatou 100. Okna jsou nové od Slovaktual pasiv HL s trojsklem.
Střecha je plochá dvoupláštová - do budoucna se počítá s foukanou izolací. Podlahy v části domu cca 70m2 je škvára50, polystyren50, beton 50-70. V části B 60m2 domu se počítá s podlahovým vytápěním (zde mám 150 do čisté podlahy krejčovska izolace 70, podlah 30, anhydrit 40).
V části B bude sálavý krb o výkonu 8kw.

Problem je v technické místnosti ta má rozměry 1500x800.
Vytápění bych chtěl řešit plynovým kondezačním kotlem. Projektantem bylo navrženo řešení GEMINOX THRs 1-10DC jeho hlavní výhoda je, že z něj jsou vyvedeny přímo výstupy na podlahovku, radiátory a bojler, takže se ušetří místo..

Má někdo zkušenosti s tímto kotlem ? Nebo s celou sestavou kotel boiler nebo kotel solar boiler.

1. možnost je plynový kondenzační kotel, v kombinaci se solárním systémem.
Zde by se mi líbila možnost kombinovaného bojleru solar-kotel.

2. možnost je plynový kondenzační kotel, kombinovaného bojleru kotel - el.sít

3. možnost je plynový kondenzační kotel, o TUV by se postaral bojler kombinaci FTV a el.sít. System dražice.

4.možnost co mi poradíte :)

Kotel vychází na 73000 bez DPH
Boiler cca 17 000 bez DPH, jak velký boiler nevím záleží na systemu co ho bude topit.
solarko 40 000 bez DPH
Cele s DPH to vychazi na 150 000,-

Ještě jednou díky za rady! P.K.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

11 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.