Výměna chybného vodoměruJiž delší dobu máme problémy s domovním vodoměrem v rodinném domku. Když nám před časem začalo být divné, že nám PVK účtuje příliš velkou spotřebu, provedli jsme si jednoduché měření - pomocí přesné odměrky jsme naměřili stolitrovou nádobu a tu napustili vodou z venkovního kohoutku. Hlavní vodoměr ukázal 130 litrů, zálivkový 100. Požádali jsme o přezkoušení a výměnu, u zkoušky která byla provedena v Praze jsem byl přítomen, odchylka byla prokázána a výměna provedena bezplatně. Dva roky na to se situace opět opakovala, námi naměřená odchylka opět cca 30%, ale zkouška už neprobíhala v Praze, ale v Solnici u Rychnova nad Kněžnou, kam jsem se právě z důvodu provádění mimo Prahu nemohl dostavit. Nárok uznán nebyl a hradili jsme vše sami. Nyní po dalších dvou letech máme opět ten samý problém, z čehož pro mě vyplývají dvě zásadní otázky:
1 - Lze žádat PVK o provedení zkoušky v Praze? Oni tvrdí že ne.
2 - Lze zajistit vodoměr tak aby nebyl poruchový? Nějaký předsazený díl se snadno přístupným filtrem, který zabrání znečištění a následnému nepřesnému měření?
Máme domovní vodoměr Sensus D86 QN 2,5, zálivkový Aquadis Actaris (ten je bezproblémový, ale využívaný pouze minimálně).