Prevedenie SUCHEJ podlahy na TRAMOVOM strope

Reklama
Prevedenie SUCHEJ podlahy na TRAMOVOM strope

Dobry vecer.
Chcem sa poradit ohladom skladby suchej podlahy na drevennom tramovom strope s poziadavkou co najlepsieho krocajoveho utlmu. Som takmer rozhodnuty pre system AKUFLOOR od fy Rockwool a Kronospan v zlozeni 40mm mineralna izolacia + 2x OSB 18mm. Vie mi niekto poradit ci je to, z cenovo-uzitkoveho hladiska, dobra volba? Akeho krocajoveho utlmu touto skladbou asi dosiahnem? Existuje lepsia skladba? Napr. drevovlaknité dosky ci tie pieskovokartonove Wolf dosky, resp. nieco ine v kombinacii s OSB? Ako by sa spravala navrhovaná skladba ak by som vymenil 2x OSB 18mm za 3x OSB 12mm?
Tiez sa chcem poradit ohladom samotnej realizacie. Spominany system AKUFLOOR ma po okrajoch ulozeny okrajovy 10cm pas z drevovlaknitej dosky, pravdepodobne na vystuzenie krajov podlahy. Daval to tam niekto? Pravdupovediac sa mi to zda ako zbytocna komplikacia - nevidel som to v ziadnom inom popise realizacie ktore som nasiel na nete (diskusiach). A nebude to zvukovy most? Planoval som spravit celu podlahu ako jeden velky celok cca 100m2 a nan potom vybudovat zostavajuce priecky, samozrejme zo sadrokartonu. Ale, unesie mi to tie priecky? Alebo mam najskor urobit priecky a potom podorabat podlahy ako jednotlive mensie celky? Ako je to s dilataciou OSB?
Ako je to z vedenim instalacii v takejto podlahe? Ak do krocajovej izolacie ulozim povedzme rurky pre kurenie, nevyrobim si akusticky most? Toho pocutia krokov sa bojim ako cert kriza, poradte mi prosim.

Dakujem, s pozdravom Gana

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.