TZB-info - Hodnoty fyzikálních veličin…
Tabulka obsahuje: objemová hmotnost, měrná tepelná kapacita, faktor difuzního odporu, součinitel difuze vodní páry, součinitel tepelné vodivosti, hustota všech skupin stavebních materiálů: beton,…
Dobry vecer.
Chcem sa poradit ohladom skladby suchej podlahy na drevennom tramovom strope s poziadavkou co najlepsieho krocajoveho utlmu. Som takmer rozhodnuty pre system AKUFLOOR od fy Rockwool a Kronospan v zlozeni 40mm mineralna izolacia + 2x OSB 18mm. Vie mi niekto poradit ci je to, z cenovo-uzitkoveho hladiska, dobra volba? Akeho krocajoveho utlmu touto skladbou asi dosiahnem? Existuje lepsia skladba? Napr. drevovlaknité dosky ci tie pieskovokartonove Wolf dosky, resp. nieco ine v kombinacii s OSB? Ako by sa spravala navrhovaná skladba ak by som vymenil 2x OSB 18mm za 3x OSB 12mm?
Tiez sa chcem poradit ohladom samotnej realizacie. Spominany system AKUFLOOR ma po okrajoch ulozeny okrajovy 10cm pas z drevovlaknitej dosky, pravdepodobne na vystuzenie krajov podlahy. Daval to tam niekto? Pravdupovediac sa mi to zda ako zbytocna komplikacia - nevidel som to v ziadnom inom popise realizacie ktore som nasiel na nete (diskusiach). A nebude to zvukovy most? Planoval som spravit celu podlahu ako jeden velky celok cca 100m2 a nan potom vybudovat zostavajuce priecky, samozrejme zo sadrokartonu. Ale, unesie mi to tie priecky? Alebo mam najskor urobit priecky a potom podorabat podlahy ako jednotlive mensie celky? Ako je to s dilataciou OSB?
Ako je to z vedenim instalacii v takejto podlahe? Ak do krocajovej izolacie ulozim povedzme rurky pre kurenie, nevyrobim si akusticky most? Toho pocutia krokov sa bojim ako cert kriza, poradte mi prosim.
Dakujem, s pozdravom Gana
Ja planujem tiez suchu podlahovku na drevenom strope, skladbu podlahy by som chcel spravit podla obrazku v prilohe.…
před 7 roky
Dobrý den, s návrhem podlahy Vám rádi pomůžeme. U fermacellu je to bezplatné poradenství. Z hlediska akustiky se jedná…
před 11 roky
Rozmyslam este nad podlahou Fermacell, teda sadrovlaknite dosky. Co si o tom kto mysli? Nejako si neviem spocitat aky…
před 11 roky
5 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení