Ekoperfekt 23kwZdravím všechny, mám ekoperfekt 4 roky, jsem spokojen.
Vytápíme starší nezateplený dům, 2 patra, stará okna. Průměrná spotřeba cca 13 q / měsíc, doma 23 stupňů, řízení ekvitermem. Rozhodně myslím, že kombinace ekv. a pokoj. termostatu není optimální. Napojen na staré rozvody, staré plech. radiátory, časy 20/115, popel prohořelý, klapka stále zavřená, vzduch 1 cm, vent. 29%, kotel nastaven na 64 stupňů, termostat na oběh. čerpadlo musí být max. o 10 st. méně jinak kotel žere. Kombinovaný bojler, kohout do něj v době kdy je doma třeba jedna osoba zavírám. Rozhodně při venk. teplotě -5 nečekejte že kotel půjde často do útlumu. Teď při teplotě cca 0 jede 20 min. pak 10 min stojí. Pokud se stane jednou za měsíc, že vyhasne, zatopím a termostat na oběh. čerpadlo stáhnu na cca 48 st. - rychleji projede všechny radiátory , pak vrátím zpět. Zasírání kotle způsobuje převážně mour v uhlí, který já pokud ho tam je hodně vyplavím pokropením uhlí. Pokud Vám vozí Ledvice které jsou plavené, neměl by to bejt extrém. Vlhkost uhlí nevadí, naopak lépe hoří, vzniká vodík:-)