Kotel Dakon DUA Turbo 24 RT - občas nejedeDobrý den, prosím o radu s našim kotlem Dakon DUA Turbo 24 RT, který je používán pouze pro topení. Celou minulou topnou sezonu kotel běžel bez problémů, když jsem ho po letní přestávce zapnul, tak se rozběhlo čerpadlo a větrák, ale plamen nenaskočil. po bouchnutí rukou z pravé strany kotle plamen naskočil a kotel fungoval asi 5 minut, potom plamen opět zhasnul. Takže celý den následovalo asi 6 bochnutí rukou, kdy plamen opet naskočil a interval hoření se prodluzoval a pak kotel bez problémů běžel až do vánoc. Pak jsme asi 3 dny byli pryč takže kotel běžel na minimum a opět nechtěl plamen naskočit až do bouchnutí rukou. Zkontroloval jsem kontakty a u zapalovací elektrody (červený drát) byl rozdrobený a zkorodovaný kontakt, který jsem vyměnil. Nyní se chová kotel tak, že jede asi 4-10 minut, pak plamen zhasne, pořád běží čerpadlo a větrák a za další 4 minuty zase plamen na 4-10 minut naběhne a tak se to pořád opakuje. na bouchnutí rukou naskočí vždy... Ještě jsem si všimnul, že plamen zhasíná většinou v okamžiku, kdy po nahřátí se snaží zmenšit výkon, to plamen začne jako kdyby pulzovat... je zajímavé že toto chování se mění a některý den jede kotel bez problému a některé dny blbne. Deska byla před 3 roky vyměněna.