izolace dřevěného stropu

Rubriky:

Reklama
izolace dřevěného stropu

Dobrý den,

potřeboval bych poradit ohledně izolace dřevěného stropu (skladby stropu) v koupelně. Postavil jsem RD a rozhodl jsem se užívat i jeho podkroví. Momentálně mám mezi dřevěnými trámi pouze minerální izolaci a chtěl jsem provést její záklop deskami (pero, drážka), které by zároveň sloužili jako podlaha podkrovní místnosti. Současná skladba stropu je následující: sádrokarton, hliníková parotěsná folie, 40 cm izolace ( ve třech vrstvách překládaných křížem 10x10x20). Rozhodl jsem se položit ještě 10 cm izolace přes trámy, dát paropropustnou fólii a to zaklopit.

V momentě kdy jsem položil paropropustnou fólii (směr propouštění ze spodu na horu), tak došlo k masivnímu kondenzování par na rozhraní izolace - paropropustné folie. Odkryl jsem zhruba půl metru a celá izolace je po vrchu mokrá. V prostředku izolace a v místech kde není umístěná paropropustka je vata suchá.

Můžete mě poradit, jak má volit skladbu stropu aby k této kondenazaci nedocházelo? Je špatně provedená hliníková parotěsná fólie?

Děkuji za rady

Mojmír Richtr

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.