izolace dřevěného stropuDobrý den,
potřeboval bych poradit ohledně izolace dřevěného stropu (skladby stropu) v koupelně. Postavil jsem RD a rozhodl jsem se užívat i jeho podkroví. Momentálně mám mezi dřevěnými trámi pouze minerální izolaci a chtěl jsem provést její záklop deskami (pero, drážka), které by zároveň sloužili jako podlaha podkrovní místnosti. Současná skladba stropu je následující: sádrokarton, hliníková parotěsná folie, 40 cm izolace ( ve třech vrstvách překládaných křížem 10x10x20). Rozhodl jsem se položit ještě 10 cm izolace přes trámy, dát paropropustnou fólii a to zaklopit.
V momentě kdy jsem položil paropropustnou fólii (směr propouštění ze spodu na horu), tak došlo k masivnímu kondenzování par na rozhraní izolace - paropropustné folie. Odkryl jsem zhruba půl metru a celá izolace je po vrchu mokrá. V prostředku izolace a v místech kde není umístěná paropropustka je vata suchá.
Můžete mě poradit, jak má volit skladbu stropu aby k této kondenazaci nedocházelo? Je špatně provedená hliníková parotěsná fólie?
Děkuji za rady
Mojmír Richtr