Vinyl vs dilatační spáry

Reklama
Vinyl vs dilatační spáry

Dobrý den, řeším pokládku vinylové podlahy v novostavbě RD. Mám nabídku od dvou firem. Liší se ovšem v jedné věci a rád bych si nechal poradit. Největší místnost v domě je vylitá ze dvou betonových desek a uprostřed je tudíž dilatační spára.

Jedna firma mi tvrdí, že je nutné dodržet dilatační spáry a vinylovou podlahu položit s cca mm mezerou v místě oné dilatační spáry uprostřed místnosti. Poté se to nějak zatmelí či co. Betonové desky v novostavbě se mohou pohnout a pokud by se tato spára překryla, tak se může v případě pohnutí podlaha poškodit atd.

Druhá firma mi zase tvrdí, že tuto spáru není nutné zachovávat, jelikož vinyl je prý poddajný a případný nepatrný rozdíl při pohnutí betonových desek pojme. Prý to tak běžně pokládají a dodržování dilatačních spár je prý nutné pouze u dřevěných podlah.

Vzhledově by se mi samozřejmě líbilo dilatační spáru nezachovávat a překrýt, ale někde vzadu mi zase logika říká, že pravdu má první firma. Jenže nejsem odborníkem a netroufám si soudit. Můžete mi někdo poradit. Děkuji MK

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.