Prkenná podlaha nad sklepem x koupelna a izolaceDobrý den,
potřebuji Vás poprosit o radu... Rekonstruuji budovu, která má sklep (z půlky v zemi), v tomto sklepě jsou jako strop pouze trámy, na kterých jsou nabity desky, které už tvoří pochozí vrstvu v místnosti nad sklepem. Takže pouze trám a 1 vrstva desek.
Nemáte někdo zkušenost, když bych na nad sklepem chtěl udělat obytný prostor včetně koupelny?
Jde mi o to, jak takovou podlahu (strop) zateplit, aby nešla ze sklepa zima a taky odizolovat vlhkost, která ve sklepě je, aby nedegradovala trámy) a jak předejít vniku vlhkosti z koupelny do dřeva a také, aby bylo možné v koupelně položit kachličky... Vím, že existují nejrůznější cemento nebo sádro vláknité desky, ale moc nevím, co si o nich mám myslet. Nejradši bych, aby alespoň v části, kde bude koupelna, byla betonová podlaha, ale moc nevím, jak ji realizovat (nosníky, jestli potřebuje dilataci od svislých zdí, atd.). Myslíte, že by jste mi mohli poradit, dát odkazy, jakkoliv navést na dobrou stopu? Byl bych Vám velice vděčný a měli by jste u mě pivko i panáka ;) Díky