TČ VZDUCH VODA DO NOVOSTAVBY

Reklama
TČ VZDUCH VODA DO NOVOSTAVBY

Dobry den všem
Planuji do novostavby bungalov s podkrovním pokojem jako zdroj vytapení a ohřev teple užitkove vody použí tepelne črpadlo vzduch voda.
Bohužjel zatím neznam tepelnou ztratu domu (nevím jak zpočitat) POKUD BY NĚKDO SPOČITAL BYL BYCH VDĚČNÝ . užitkova plocha (tedy pokud tomu rozimim tak součet všech ploch v dome bez zdi pricek atd) je cca 134m2 .... Obvodove zdivo POROTHERM 40 + 10 POLYSTYREN, dum tvaru L 1380x1330x1050 ....
podlahove vytapění asi v celem domě.
Můžete mi někdo poradit , poslat odkaz na nejekonomičetější (nejnižší provozni naklady) schema zapojení tepelneho čerpadla ?? zda -li použít akumalční nadobu a boiler na TUV , nebo jen boiler a bez akumulačky, nebo dva v jednom??? Děkuji
chtel jsem zapojit i maly solar na tuv a krbovou vlozku s vymenikem do akumulacky(jako pomoc cerpadlu v hodne chladnych dnech a vyhnout se tak spoštění elektrokotle) ale to mi bylo vymluveno pracovniky z portálů že je to zbytečna investice a znepříjemnuje to diky složitosti zapojeni a automatizaci všeho tak jsem od toho upustil a dam jen obyčejny krb....
Moc MOC děkuji za rady a nazory
popřípadě kdo ma čerpadlo a přibližně stejny typ domu tak jeho roční naklady na veškerou eletřinu v domě..popřípadě celkova investice čerpadla????

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

87 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.