FVE a infra panely

Rubriky:

FVE a infra panely

Dobrý den, zajímalo by mě, jestli máte někdo zkušenosti s použitím infra panelů za účelem minimalizování přebytků výroby FVE. Zejména toto:

-pokud máte 3f elektrárnu, máte panely rozdělené do jednotlivých fází? Pokud ano, jak jste to udělali - mě vychází, že bych použil 3 panely a jednotlivé fáze si vytáhl z rozvaděče FVE nad stop stejnou dírou, jako vedou kabely od stringů a panely pak musel mít na stropě. Každý na jedné fázi. Jinak bych musel v podstatě předělat rozvody nebo mít panely jen na jedné fázi jako zásuvky a to se mi nezdá výhodné.

-jsou vhodné pro spojitou regulaci wattrouterem? Máte panely řízené wattrouterem?

-má to vůbec smysl? Při zatažené obloze mám k dispozici max. 500W / 3f = cca 130W na fázi, ohřály by se ty panely tak, aby to znamenalo úsporu při topení kotlem?

-zkusili jste spočítat návratnost?

Předem děkuji za vaše poznatky...

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.