Cirkulace teplé vody

Rubriky:

Cirkulace teplé vody

Dobrý den,
potřebuji poradit s problémem u cirkulačního okruhu teplé vody. Zapojení je viz schema. Hned ze začátku říkám že vím, že se jedná o složitou konstrukci a že všechno složité má tenddenci nefungovat. Ale je to prostě poskládaný z toho, co mi zůstalo po rekonstrukci baráku navíc.

Nicméně potíž je relativně jednoduchá v tom, že se mi do cirkulačního obvodu dostává studená voda. Podezřívám zpětnou klapku na zpáteční větvi. Směr má podle šipky v pořádku. Jedná se o nějakou standard mosaznou pérovou zpětnou klapku.

Bohužel nemám bojler se vstupem pro cirkulaci a tak se vrací do studené před bojler.
Vodák to už jednou rozdělával a tvrdí mi že klapku vyndal a prohlédl a že je v pořádku. Je mi jasné že jsou tu docela zajímavé nároky na to aby fungovala...tlaky mohou být střídavě větší nebo menší před a za klapkou podle toho jak spíná oběhové čerpadlo.
Spínání oběhového čerpadla je na časový spínač aby se jednou za čas protočila teplá voda v cirkulaci. Spínání bojleru je jen jednou za týden kvůli legionele. Jinak se plní skrz cirkulaci teplou vodou z čerpadla.
Bojler tam je abych zvětšil zásobu teplé vody. Tč má sice průtočný zásobník s 270l nahřáté vody ale pro 5ti členou rodinu je to prostě málo.Navíc nikdo vám před koupí Tč neřekne že musíte vybavit celý barák termostatickýma bateriema..

Dotaz co mám je hlavně na vodáky...
Jakou zpětnou klapku tam dát? Je vůbec z čeho vybírat na trhu? Vyřešil jste někdo podobný problém ? Nebo je to celý dobře navržený ale je nejspíš vadný kus klapky?

Díky za radu

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

12 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.